Vorige Artikel 2 van 17 Volgende

John & Yoko door Govert de Roos

€ 215,00 (inclusief btw)

John Lennon & Yoko Ono, maart 1969.

Door Govert de Roos

De ongelimiteerde serie is met een foto van 20 x 20 cm op Hahnemühle Baryta papier, geleverd in een kwaliteitslijst van zwart geolied beukenhout van 33x33 cm. en een door Govert de Roos gesigneerde passe-partout. 

Prijs foto ingelijst incl. passe-partout 30×30 en verzendkosten:  € 215,- euro.

Voor informatie over grotere formaten in een exclusief gelimiteerde en genummerde oplage kunt u ons mailen: info@9xgallery.nl. 9x Gallery levert alleen in Nederland.

 

Van 25 tot 31 maart 1969 hielden Lennon en Ono hun eerste Bed-In in suite 702 van het Hilton Hotel in Amsterdam. De week daarvoor waren ze getrouwd en ze wilden met deze actie de aandacht die hun huwelijk trok te kunnen aanwenden voor de bevordering van de wereldvrede. In het Amsterdamse Hilton bracht het jonge paar inderdaad de gehele tijd door in bed, waarbij de (internationale) pers iedere dag werd uitgenodigd om tussen 9 uur ‘s ochtends en 9 uur ‘s avonds een bezoek te brengen. De destijds 15-jarige Govert de Roos trok de stoute schoenen en meldde zich, bewapend met camera en een zelfgemaakte perskaart, bij het Hilton en kwam tot zijn eigen verbazing tot aan het bed in kamer 702 waar het kersverse bruidspaar lag. Daar schoot Govert de twaalf foto’s die de start van zijn carrière betekende en tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest verkochte uit zijn oeuvre zijn.

Govert de Roos selecteerde zelf foto nummer 6 uit deze serie, zijn persoonlijke favoriet, voor een eenmalige actie met Nine Times Gallery. De foto van John Lennon en Yoko Ono is 20×20 cm, geprint op Hahnemühle Baryta papier en ingelijst geleverd in een door Govert de Roos persoonlijk gesigneerde passe-partout van 30×30 cm. Zowel de foto als de passe-partout hebben een originele authentieke preeg (reliëfdruk). De lijst is van zwartgeolied beukenhout en met het unieke formaat speciaal voor Govert de Roos vervaardigd.

In verband met het 50-jarig jubileum van de bed-in van John en Yoko organiseerde het Hilton Amsterdamvan 22 tot en met 31 maart 2019 een speciale expositie die door Govert de Roos als curator was ingesteld. Hieronder vindt u een minidocumentaire die wereldwijd is uitgezonden door onder andere de BBC.

 

De direct te bestellen foto van John& Yoko is geprint in 20×20 cm formaat op Hahnemühle Baryta papier en geleverd in een door Govert de Roos persoonlijk gesigneerde passe-partout van 30×30 cm. Zowel de foto als de passe-partout bevat een originele preeg (reliëfdruk) van Govert de Roos. 

Voor informatie over andere formaten in een exclusief gelimiteerde en genummerde oplage kunt u ons mailen: info@9xgallery.nl. 9x Gallery levert alleen in Nederland. Voor daarbuiten kunt u ons mailen voor de kosten en de eventuele mogelijkheden.

 

© 2019 - 2022 9xGallery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel