Vorige Artikel 3 van 17 Volgende

Debbie Harry door Govert de Roos

€ 170,00 (inclusief btw)

Debbie Harry, 10 november 1977

Door Govert de Roos

De ongelimiteerde serie is met een foto van 20 x 20 cm op Hahnemühle Baryta papier, geleverd in een door Govert de Roos gesigneerde passe-partout van 30 x 30. 

Prijs ingelijste foto incl. passe-partout 30×30: € 170,- euro en is direct te bestellen.

Voor informatie over grotere formaten in een exclusief gelimiteerde en genummerde oplage kunt u ons mailen: info@9xgallery.nl. 9x Gallery levert alleen in Nederland.

 

Debbie Harry 1977

Eind jaren ’70 was Blondie een van de meest populaire en vooral spraakmakende bands. Het was vooral zangeres Debbie Harry die in het oog sprong en uiteindelijk een icoon werd. Govert de Roos herinnert zich de eerste shoot met de zangeres nog goed. “In de opkomende punk periode werd via platenmaatschappij Ariola de band Blondie aangeboden. Men gaf mee dat vooral de zangeres er leuk uit zag en aan Marilyn Monroe deed denken. Of ik er wat mee kon. Ik was niet echt bekend met de band maar zag het wel zitten naar aanleiding van wat men mij vertelde. Toen de band op een vrijdagmiddag in november 1977 de studio in de Jordaan binnenkwam was al snel duidelijk dat het om Debbie Harry ging. Hoe lullig het ook klinkt voor de rest, maar de platenmaatschappij dacht daar ook wel zo over. Debbie bleef samen met Chris Stein, de gitarist van de band en destijds ook haar vriend. Bij binnenkomst zag je dat die vrouw charisma heeft. Dat ik haar in het wit wilde fotograferen zag zij in eerste instantie helemaal niet zitten. Dat paste ook niet bij haar imago. Maar we kwamen er uit en de foto’s bleken, zeker naderhand, een groot succes. Tot op de dag van vandaag word ik nog wereldwijd benaderd over deze shoot. We hebben daarna nog een paar keer leuk met elkaar gewerkt en ben een jaar na deze foto nog bij hun in de studio in New York uitgenodigd om foto’s te maken toen de band aan de legendarische plaat Parallel Lines werkte. Ook de foto’s die we toen hebben gemaakt zijn me dierbaar”.

 

De direct te bestellen foto van Debbie Harry is geprint in 20×20 cm formaat op Hahnemühle Baryta papier en geleverd in een door Govert de Roos persoonlijk gesigneerde passe-partout van 30×30 cm. Zowel de foto als de passe-partout bevat een originele preeg (reliëfdruk) van Govert de Roos. De lijst is van zwartgeolied beukenhout en met het unieke formaat speciaal voor Govert de Roos vervaardigd. 

Voor informatie over andere formaten in een exclusief gelimiteerde en genummerde oplage kunt u ons mailen: info@9xgallery.nl. 9x Gallery levert alleen in Nederland.

 

 

© 2019 - 2022 9xGallery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel