Vorige Artikel 4 van 6 Volgende

John & Yoko No. 8 door Govert de Roos

Artikelnummer: 2010 Lennon80 NO.8
€ 215,00 (inclusief btw)
Voorraad 45 stuks

John Lennon & Yoko Ono, maart 1969.

Door Govert de Roos

Een van de twaalf foto's die Govert de Roos op 15-jarige leeftijd van John Lennon en Yoko Ono maakte tijdens de Bed-In in het Hilton Hotel in 1969 en in zijn archief 'Nummer 8' meekreeg. Deze foto is voor het eerst in dit formaat verkrijgbaar sinds 9 oktober 2020, de dag dat John Lennon 80 had moeten worden.  

De ongelimiteerde serie van 20 x 20 cm op Hahnemühle Baryta papier, geleverd in een door Govert de Roos gesigneerde passe-partout van 30 x 30. 

Prijs foto ingelijst incl. passe-partout 30×30: € 215,- euro (incl. verzendkosten) en is direct te bestellen. Voor informatie over grotere formaten in een exclusief gelimiteerde en genummerde oplage en of levering buiten Nederland kunt u ons mailen: info@9xgallery.nl.

 

Van 25 tot 31 maart 1969 hielden Lennon en Ono hun eerste Bed-In in suite 702 van het Hilton Hotel in Amsterdam. De week daarvoor waren ze getrouwd en ze wilden met deze actie de aandacht die hun huwelijk trok te kunnen aanwenden voor de bevordering van de wereldvrede. In het Amsterdamse Hilton bracht het jonge paar inderdaad de gehele tijd door in bed, waarbij de (internationale) pers iedere dag werd uitgenodigd om tussen 9 uur ‘s ochtends en 9 uur ‘s avonds een bezoek te brengen. De destijds 15-jarige Govert de Roos trok de stoute schoenen en meldde zich, bewapend met camera en een zelfgemaakte perskaart, bij het Hilton en kwam tot zijn eigen verbazing tot aan het bed in kamer 702 waar het kersverse bruidspaar lag. Daar schoot Govert de twaalf foto’s die de start van zijn carrière betekende en tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest verkochte uit zijn oeuvre zijn.

Sinds de speciale 9x Gallery LENNON80 actie is deze foto is nu voor het eerst in dit formaat verkrijgbaar. De foto van John Lennon en Yoko Ono is 20×20 cm, geprint op Hahnemühle Baryta papier en ingelijst geleverd in een door Govert de Roos persoonlijk gesigneerde passe-partout van 30×30 cm. Zowel de foto als de passe-partout hebben een originele authentieke preeg (reliëfdruk). De lijst is van zwartgeolied beukenhout en met het unieke formaat speciaal voor Govert de Roos vervaardigd.

In verband met het 50-jarig jubileum van de bed-in van John en Yoko organiseerde het Hilton Amsterdamvan 22 tot en met 31 maart 2019 een speciale expositie die door Govert de Roos als curator was ingesteld. Hieronder vindt u een minidocumentaire die wereldwijd is uitgezonden door onder andere de BBC.

Deze legendarische foto van John& Yoko is direct te bestellen. Levertijd bedraagt tussen de 5 en 10 dagen.

Voor informatie over andere formaten in een exclusief gelimiteerde en genummerde oplage en of buitenlandse verzendingen kunt u ons mailen: info@9xgallery.nl. 

 

© 2019 - 2022 9xGallery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel