Vorige Artikel 2 van 6 Volgende

EXCLUSIEF Contactsheet John Lennon & Yoko Ono, maart 1969.

Artikelnummer: 2010 Lennon80 Contactsheet
€ 1.050,00 (inclusief btw)
Voorraad 4 stuks

Contactsheet John Lennon & Yoko Ono, maart 1969.

Door Govert de Roos

Het absolute hoogtepunt van de 9x Gallery LENNON 80 online expositie is dit contactsheet van de twaalf foto’s die Govert de Roos op 15-jarige leeftijd van John Lennon en Yoko Ono maakte tijdens de legendarische Bed-In in het Hilton Hotel Amsterdam. Enkele foto’s uit deze serie werden wereldberoemd, maar zijn nu voor het eerst, en dus meer dan 50 jaar later, voor het eerst als dit unieke contactsheet verkrijgbaar. Door Govert zelf in de donkere kamer handmatig en rechtsreeks vanaf de originele negatieven geprint. 

Deze eenmalige actie komt in een gelimiteerde serie van 9 en is een exclusieve barietprint waardoor het zwart wit vanaf de originele negatieven mooi, diep en scherp overkomt. Het passe-partout is gesigneerd en genummerd door Govert de Roos.  

He contactsheet is 30x40 centimeter en wordt geleverd in een kwaliteitslijst van zwart geolied beukenhout. Prijs foto in lijst van 50x57 is verkrijgbaar voor €1050,- euro verkrijgbaar, inclusief verzendkosten. Na uw bestelling nemen wij contact met u op over de afleveringsmogelijkheden. Ophalen bij Govert de Roos in zijn studio behoort tot de mogelijkheden.  Levertijd van dit exclusieve item is tussen de twee en drie weken. Voor informatie over grotere formaten in een exclusief gelimiteerde en genummerde oplage en of levering buiten Nederland kunt u ons mailen: info@9xgallery.nl. 

 
Van 25 tot 31 maart 1969 hielden Lennon en Ono hun eerste Bed-In in suite 702 van het Hilton Hotel in Amsterdam. De week daarvoor waren ze getrouwd en ze wilden met deze actie de aandacht die hun huwelijk trok te kunnen aanwenden voor de bevordering van de wereldvrede. In het Amsterdamse Hilton bracht het jonge paar inderdaad de gehele tijd door in bed, waarbij de (internationale) pers iedere dag werd uitgenodigd om tussen 9 uur ‘s ochtends en 9 uur ‘s avonds een bezoek te brengen. De destijds 15-jarige Govert de Roos trok de stoute schoenen en meldde zich, bewapend met camera en een zelfgemaakte perskaart, bij het Hilton en kwam tot zijn eigen verbazing tot aan het bed in kamer 702 waar het kersverse bruidspaar lag. Daar schoot Govert de twaalf foto’s die de start van zijn carrière betekende en tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest verkochte uit zijn oeuvre zijn.

In verband met het 50-jarig jubileum van de bed-in van John en Yoko organiseerde het Hilton 22 tot en met 31 maart 2019 een speciale expositie die door Govert de Roos als curator was ingesteld. Hieronder vindt u een minidocumentaire die wereldwijd is uitgezonden door onder andere de BBC. Met het contactsheet haalt u een stukje wereldgeschiedenis in huis. 

© 2019 - 2022 9xGallery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel