Vorige Artikel 6 van 12 Volgende

ABBA at Schiphol '76

Artikelnummer: Gijsbert-ABBA76-Schiphol
€ 265,00 (inclusief btw)

ABBA at Schiphol
December 1976
Schiphol Airport, Amsterdam
Door Gijsbert Hanekroot

Formaat: 30 x 40 cm
Gliclee Print / Fuji Dry Photo Paper
Exclusief verkrijgbaar via 9x Gallery

Op 8 december 1976 landde ABBA wederom op Schiphol voor het zoveelste tv-optreden van dat onwaarschijnlijk succesvolle jaar. En iedere keer werd het drukker en gekker. OOR fotograaf Gijsbert Hanekroot wist met zijn eigen kijkwijze dit bijzondere tafereel vast te leggen. Het geeft naast de idioterie rondom de bandleden ook een mooi tijdsbeeld weer. De politieagenten, presentator Ad Visser, de 16 mm camera's en Agnetha en Benny die van afstand recht in de camera kijken. Een foto waar je telkens iets nieuws in ziet en is op nadrukkelijk verzoek van 9x Gallery curator Sidney Brandeis in deze collectie opgenomen. En daarom nu voor het eerst verkrijgbaar.   

 

Over de fotograaf

Gijsbert Hanekroot (1945) maakte als popfotograaf niet alleen legendarische foto’s, hij werd als ‘Gilbert’, een naam die Bryan Ferry hem ook toedichtte, een legende op zichzelf. Gijsbert begon zijn carrière in 1969 en werkte in de jaren '70 voor tijdschriften en kranten. Als eerste hoffotograaf voor OOR Magazine documenteerde hij op meesterlijke wijze deze gouden eeuw van de muziekgeschiedenis - en fotografeerde veel van de grootste iconen uit die tijd.

De foto ABBA '76 is 30x40 cm geprint op Hahnemuhle Velvet white fine art papier 270grs/m, met een door Gijsbert Hanekroot gesigneerde en genummerde passe-partout inclusief preeg. De foto wordt in gratis lijst van 40x50 geleverd. De prijs in inclusief verzendkosten. 

Voor meer ABBA klik hier

Deze foto eventueel in ander formaat uit gelimiteerde oplage verkrijgbaar via 9xGallery. Voor informatie voor mogelijkheden over deze foto kunt u contact opnemen via info@9xgallery.nl.  

© 2019 - 2022 9xGallery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel