Vorige Artikel 8 van 8 Volgende

Vierluik Debbie Harry 1977

Artikelnummer: 4panel_debbieharry77
€ 550,00 (inclusief btw)
Voorraad 28 stuks

Debbie Harry 1977

Door Govert de Roos

Amsterdam, 10 november 1977

Foto’s : 18x18 cm.

Lijst: 50 x 50 cm.

Gelimiteerde versie van 30

Hahnemühle Baryta papier

Passe-partout gesigneerd op rechts (recto)

Reliëfstempel op foto en passe-partout.

Prijs van dit vierluik is inclusief lijst en verzendkosten.  9x Gallery levert alleen in Nederland. Levertijd bedraagt gemiddeld tussen de 8 en 12 dagen. Na bestellen wordt er contact met u opgenomen over het verzenden. Voor informatie over andere mogelijkheden kunt u ons mailen via info@9xgallery.nl

 

Eind jaren ’70 was Blondie een van de meest populaire en vooral spraakmakende bands. Het was vooral zangeres Debbie Harry die in het oog sprong en uiteindelijk een icoon werd. Govert de Roos herinnert zich de eerste shoot met de zangeres nog goed. “In de opkomende punk periode werd via platenmaatschappij Ariola de band Blondie aangeboden. Men gaf mee dat vooral de zangeres er leuk uit zag en aan Marilyn Monroe deed denken. Of ik er wat mee kon. Ik was niet echt bekend met de band maar zag het wel zitten naar aanleiding van wat men mij vertelde. Toen de band op een vrijdagmiddag in november 1977 de studio in de Egelantiersstraat in de Jordaan binnenkwam was al snel duidelijk dat het om Debbie Harry ging. Hoe lullig het ook klinkt voor de rest, maar de platenmaatschappij dacht daar ook wel zo over. Debbie bleef samen met Chris Stein, de gitarist van de band en destijds ook haar vriend. Bij binnenkomst zag je dat die vrouw charisma heeft. Dat ik haar in het wit wilde fotograferen zag zij in eerste instantie helemaal niet zitten. Dat paste ook niet bij haar imago. Maar we kwamen er uit en de foto’s bleken, zeker naderhand, een groot succes. Tot op de dag van vandaag word ik nog wereldwijd benaderd over deze shoot. We hebben daarna nog een paar keer leuk met elkaar gewerkt”.

Diverse foto’s uit deze shoot zijn vaak internationaal gebruikt voor covers van diverse bladen waaronder het Amerikaanse Cream Magazine. En nu voor het eerst als serie in dit exclusieve vierluik waarvan er maar 30 worden geproduceerd.

 

De vier foto’s in passepartout worden ingelijst geleverd. Onder de foto's treft u in het midden de titel van de foto, het passé-partoutis rechtsonder gesigneerd en genummerd door Govert de Roos en is linksonder voorzien van een reliëfstempel. De kwaliteitslijst is van zwartgeolied beukenhout. Mocht u bij het bestellen eventuele wensen hebben, met betrekking tot bijvoorbeeld het signeren of verzenden, dan kunt u altijd contact opnemen voor de mogelijkheden.  

© 2019 - 2022 9xGallery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel