Vorige Artikel 10 van 37 Volgende

Vierluik John Lennon & Yoko Ono

Artikelnummer: 2010 Lennon80vierluik
€ 600,00 (inclusief btw)

Vierluik John Lennon & Yoko Ono

Hilton Hotel Amsterdam, maart 1969

Door Govert de Roos

Foto’s : 18x18 cm.

Lijst: 50 x 50 cm.

Gelimiteerde versie van 20

Hahnemühle Baryta papier

Passe-partout gesigneerd op rechts (recto)

Reliëfstempel op foto en passe-partout.

 

Prijs foto inclusief lijsten verzendkosten. Levertijd bedraagt gemiddeld tussen de 8 en 12 dagen. Na bestellen wordt er contact met u opgenomen over het verzenden. 9x Gallery levert alleen standaard in Nederland. Voor informatie over levering in andere landen, formaten en mogelijkheden kunt u ons mailen: info@9xgallery.nl

 

Van 25 tot 31 maart 1969 hielden Lennon en Ono hun eerste Bed-In in suite 702 van het Hilton Hotel in Amsterdam. De week daarvoor waren ze getrouwd en ze wilden met deze actie de aandacht die hun huwelijk trok te kunnen aanwenden voor de bevordering van de wereldvrede. In het Amsterdamse Hilton bracht het jonge paar inderdaad de gehele tijd door in bed, waarbij de (internationale) pers iedere dag werd uitgenodigd om tussen 9 uur ‘s ochtends en 9 uur ‘s avonds een bezoek te brengen. De destijds 15-jarige Govert de Roos trok de stoute schoenen en meldde zich, bewapend met camera en een zelfgemaakte perskaart, bij het Hilton en kwam tot zijn eigen verbazing tot aan het bed in kamer 702 waar het kersverse bruidspaar lag. Daar schoot Govert de twaalf foto’s die de start van zijn carrière betekende en tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest verkochte uit zijn oeuvre zijn.

Govert de Roos selecteerde zelf vier foto’s uit deze serie, zijn persoonlijke favorieten. Idere foto is 18×18 cm, geprint op Hahnemühle Baryta papier en ingelijst geleverd in een door Govert de Roos persoonlijk gesigneerde passe-partout van 50×50 cm. De passe-partout heeft linksonder een originele authentieke preeg (reliëfdruk). De lijst is van zwartgeolied beukenhout en met het unieke formaat speciaal voor Govert de Roos vervaardigd.

In verband met het 50-jarig jubileum van de bed-in van John en Yoko organiseerde het Hilton Amsterdamvan 22 tot en met 31 maart 2019 een speciale expositie die door Govert de Roos als curator was ingesteld. Hieronder vindt u een minidocumentaire die wereldwijd is uitgezonden door onder andere de BBC.

Dit unieke vierluik van John& Yoko is direct te bestellen. Levertijd bedraagt tussen de 8 en 12 dagen.

Voor informatie over andere formaten in een exclusief gelimiteerde en genummerde oplage en of buitenlandse verzendingen kunt u ons mailen: info@9xgallery.nl. 

 

© 2019 - 2022 9xGallery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel