★ Rens Benerink

Benerink was jarenlang een gevierd artdirector, die in de internationale muziekindustrie veel succes kende met zijn lp hoezen die hij, voornamelijk, samen met Govert de Roos creëerde. Zo werkte hij aan bekende hoezen van onder andere de Dolly Dots, George Benson, Herman Brood en Jan Akkerman. Ook als animator maakte Benerink internationaal naam bij Toonder Studio’s en de film Asterix & Cleopatra. Zelf bedacht hij in de jaren ’80 de serie Starstreet, dat hij zelf produceerde en wereldwijd verkocht. 

Sinds enkele jaren is Benerink erg succesvol als kunstschilder met een geheel eigen pop-art signatuur met vooral een grote afzetmarkt in de VS. In mei 2018 lanceerde Rens Benerink een expositie in het Amstel Hotel Amsterdam, waarbij vermaard pianist Wibi Sourjadi, een van zijn grootste fans, tijdens  de opening kwam spelen. In september 2019 lanceerde Benerink samen met Govert de Roos het boek ‘Album Sleeve Art’ waarin zij meer dan 200 spraakmakende hoezen uit hun gezamenlijke oeuvre bij elkaar bonden. De lancering werd gevierd met een exclusieve expositie in het Amsterdamse American Hotel. Begin oktober 2019 maakte het Americain Hotel bekend dat deze expositie wegens succes tot en met 24 december werd verlengd. Een week later maakte ook het Amstel Hotel dat Benerink's expositie in het Amstel Hotel ook langer te bewonderen blijft en minimaal eind 2019 daar hangt. 

Voor meer informatie over Rens Benerink, zijn werk en of prijzen van het beschikbare werk, kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met 9x Gallery via info@9xgallery.nl. Wij staan u graag te woord. 

 

 

© 2019 - 2023 9xGallery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel