Artikel 1 van 3

Album Sleeve Art

Artikelnummer: GdRboek01
€ 25,00 (inclusief btw)

Album Sleeve Art Expositie van Govert de Roos en Rens Benerink

De platenhoes. Een bijna verloren kunstvorm die vooral in de jaren ’70 en ’80 onmisbaar was. Toevallig ook de periode dat fotograaf Govert de Roos en art-director Rens Benerink honderden hoezen produceerden. Zij waren in die periode hét duo waar alle grote nationale, en soms internationale, artiesten en platenmaatschappijen een beroep op deden voor de foto en het artwork van een platenhoes. Soms in een dag klaar, maar nog vaker werd er dagen lang aan gewerkt. En omdat de platenhoes, bij gebrek aan videoclips, vaak het enige visuele van de plaat was staat menig hoes nog in het nationaal geheugen gegrift.

 

Rens Benerink en Govert de Roos kwamen sinds het voorjaar van 2018 weer vaak bij elkaar om al deze hoezen in kaart te brengen. Meer dan 200 van deze kunstwerkjes zijn nu verzameld in het boek Album Sleeve Art en bieden zodoende een prachtig overzicht van hun samenwerking uit de eerder genoemde periode. Veel bekende albums van onder andere de Dolly Dots, André Hazes, Lee Towers, Jan Akkerman, Patricia Paay, Rob de Nijs en vele andere artiesten die in de jaren ’70 en ’80 de hitparades bestormden.

 

Daarnaast hebben diverse artiesten, waaronder Rob de Nijs, Jan Akkerman, Jose Hoebee, Esther en Anita van de Dolly Dots, tekstuele medewerking verleend aan dit unieke boek dat door Govert en Rens zelf is uitgegeven.

Het boek Album Sleeve Art is bij 9X Gallery verkrijgbaar voor de mooie prijs van €25,- (incl. verzendkosten). 

© 2019 - 2024 9xGallery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel